Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 1402 de persoane (dintre care 1308 adulți și 94 copii). Până la data curentă au fost vindecate 956 de persoane, iar 82 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 28 persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 5 persoane
  • 19 – 29 de ani 2 persoane
  • 30 – 39 de ani 4 persoane
  • 40 – 49 de ani 5 persoane
  • 50 – 59 de ani 5 persoane
  • 60 – 69 de ani 5 persoane
  • 80 – 89 de ani 2 persoane

 

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 599 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 94 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 75 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 44 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 133 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În cursul zilei de 27 august a.c., 243 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificarea respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

 

Cu această ocazie, au fost verificate 480 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 41 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 45 de  mijloace de transport în comun.

 

În cadrul activităților desfășurate, 10 persoane au fost avertizate în scris pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, polițiștii locali au avertizat în scris 2 persoane pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

 

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 8 societăți comerciale. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de Coronavirus.

 

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro