Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 1356 de persoane (dintre care 1270 adulți și 86 copii). Până la data curentă au fost vindecate 898 de persoane, iar 82 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 13 persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 3 persoane
  • 19 – 29 de ani 1 persoană
  • 30 – 39 de ani 2 persoane
  • 40 – 49 de ani 3 persoane
  • 50 – 59 de ani 2 persoane
  • 60 – 69 de ani 2 persoane

 

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 526 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 116 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 74 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 45 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 115 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În cursul zilei de 25 august a.c., 227 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificarea respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

 

Cu această ocazie, au fost verificate 454 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 67 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 30 de mijloace de transport în comun.

 

În cadrul acțiunilor, 6 persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

 

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 3 societăți comerciale. Nu au fost constatate abateri.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de Coronavirus.

 

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro