Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 1248 de persoane (dintre care 1168 adulți și 80 copii). Până la data curentă au fost vindecate 779 de persoane, iar 74 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 18 persoane (7 din Municipiul Sibiu, 5 din Orașul Agnita, 1 din Cristian, 5 cu domiciliu în alt județ ) acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 4 persoane
  • 19 – 29 de ani 2 persoane
  • 30 – 39 de ani 2 persoane
  • 40 – 49 de ani 1 persoană
  • 50 – 59 de ani 6 persoane
  • 60 – 69 de ani 2 persoane
  • 70 – 79 de ani 1 persoană

 

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 802 de persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de 122 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 85 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 39 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 118 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În cursul zilei de 19 august a.c., 243 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificarea respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

 

Cu această ocazie, au fost verificate 520 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 76 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 11 mijloace de transport în comun.

 

În cadrul acțiunilor, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

 

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 9 societăți comerciale, nefiind identificate abateri.

 

Personalul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroport Sibiu a efectuat activități punctuale la 3 societăți comerciale din zona aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic ( H.G. 476/2020 ). Au fost atenționate verbal 19 persoane cu privire la purtarea corecta a măștii de protecție.

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de Coronavirus.

 

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro