Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 1230 de persoane (dintre care 1154 adulți și 76 copii). Până la data curentă au fost vindecate 758 de persoane, iar 74 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 7 persoane (4 din Municipiul Sibiu, 1 din Cristian, 2 cu domiciliu în alt județ ) acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 19 – 29 de ani 3 persoane
  • 50 – 59 de ani 3 persoane
  • 60 – 69 de ani 1 persoană

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 835 de persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de 125 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 76 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 38 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 120 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 18 august a.c., 236 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificarea respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Cu această ocazie, au fost verificate 666 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 60 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 4 mijloace de transport în comun.

În cadrul acțiunilor, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale cu avertisment  pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Polițiștii locali au aplicat 3 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 3 societăți comerciale, nefiind identificate abateri.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de Coronavirus.

 

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro