Buletin de presă

        În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 1098 de persoane (dintre care 1033 adulți și 65 copii).Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 663 de persoane, iar 70 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

       În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de  11 persoane, acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 19 – 29 de ani 2 persoane
  • 30 – 39 de ani 3 persoane
  • 50 – 59 de ani 3 persoane
  • 60 – 69 de ani 3 persoane.

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 708 de persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de 72 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 72 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 36 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 110 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 10 august a.c., 238 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificarea respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Cu această ocazie, au fost verificate 390 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 42 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 4 mijloace de transport în comun.

În cadrul acțiunilor, 2 persoane au fost avertizate în scris pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Polițiștii locali au verificat 313 persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 9 societăți, au aplicat 2  avertismente si o sancțiune contravențională în valoare de 10 000 lei pentru depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare. 

 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus este în creștere, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea măștilor de protecție trebuie să devină prioritară și pentru dumneavoastră!

 

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro