Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 928 de persoane (dintre care 869 adulți și 59 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 608 de persoane, iar 66 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 12 persoane, acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 2 persoane
  • 30 – 39 de ani 2 persoane
  • 40 – 49 de ani 2 persoane
  • 50 – 59 de ani 5 persoane
  • 70 – 79 de ani 1 persoană

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 498 de persoane aflate în carantină la domiciliu, și un număr de 33 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103. În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 76 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 45 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 98 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 1 august a.c., 194 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificarea respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă. Au fost executate acțiuni punctuale independente de către polițiștii din cadrul  I.P.J. Sibiu pentru verificarea măsurilor de izolare/carantină, de protecție individuală pe terase, în alte spații publice și în mijloacele de transport în comun și de către polițiștii locali, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală în mijloacele de transport în comun.

Cu această ocazie, au fost verificate 159 de persoane, 42 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 11 mijloace de transport în comun. Ca urmare a verificărilor efectuate de către polițiștii sibieni în mijloacele de transport în comun, au fost identificate și avertizate în scris 11 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru fapte de natură economică în context COVID și o sancțiune la Legea 61/1991, în valoare totală de 23.000 de lei. 

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165

 

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus este în creștere la nivel național, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea măștilor de protecție trebuie să devină prioritară și pentru dumneavoastră!

 

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro