Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 882 de persoane (dintre care 827 adulți și 55 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 583 de persoane, iar 66 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 12 persoane, acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 18 – 29 de ani 1 persoană
  • 30 – 39 de ani 4 persoane
  • 40 – 49 de ani 1 persoană
  • 50 – 59 de ani 4 persoane
  • 60 – 69 de ani 2 persoane

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 522 de persoane aflate în carantină la domiciliu, și un număr de 21 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103. În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 55 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 37 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 86 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 28 iulie a.c., 182 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Au fost executate acțiuni punctuale independente de către polițiștii din cadrul  I.P.J. Sibiu pentru verificarea măsurilor de protecție individuală pe terase și pentru verificarea respectării măsurilor de izolare. Polițiștii locali au acționat îndeosebi pentru verificarea măsurilor de protecție individuală în mijloacele de transport.

Cu această ocazie, au fost verificate 289 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, 18 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 3 mijloace de transport în comun.

Au fost identificate 2 persoane care nu au respectat prevederile legislației în vigoare cu privire la respectarea deciziei de carantină, pentru care s-au  întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 7 societăți, s-au aplicat 2 sancțiuni contravenționale: un avertisment și o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru igienă deficitară.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu împreună cu polițiști din cadrul Biroului Poliției Transporturi – Postul de Poliție Transporturi Aeriene au efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic ( H.G. 476/2020 ). Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție.

 

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro