Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 864 de persoane (dintre care 810 adulți și 54 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 578 de persoane, iar 65 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 8 persoane, acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 18 – 29 de ani 2 persoane
  • 40 – 49 de ani 1 persoană
  • 50 – 59 de ani 2 persoane
  • 60 – 69 de ani 1 persoană
  • 70 – 79 de ani 2 persoane

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 454 de persoane aflate în carantină la domiciliu, și un număr de 14 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103. În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 65 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 28 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 110 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 26 iulie a.c., 217 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.  Au fost executate acțiuni punctuale independente de către polițiștii din cadrul  I.P.J. Sibiu, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală pe terase și de către polițiștii locali, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală în mijloacele de transport. Cu această ocazie, au fost verificate 163 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, 39 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 3 mijloace de transport în comun. În cadrul acțiunilor au fost identificate 22 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 500 de lei.

 

În ceea ce privește controalele efectuate de către reprezentanții ISU Sibiu privind respectarea prevederilor legale în contextul COVID19, precizăm că, în perioada 24. – 26.07.2020 s-au efectuat 5 controale în urma cărora s-au aplicat patru sancțiuni (avertismente).

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 5 societăți de alimentație publică, a fost  aplicată o sancțiune contravențională (un avertisment).

 

CJPC Sibiu a efectuat verificări, în cadrul a 9 societăți , fără a aplica sancțiuni.

Personalul SPF Aeroport Sibiu în cooperare cu polițiști din cadrul Biroului Poliției Transporturi – Postul de Politie Transporturi Aeriene au efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic ( H.G. 476/2020 ). Au fost efectuate verificări la 4 societăți din incinta aeroportului. Au fost sancționate cu amendă contravențională 5 persoane care nu au respectat măsurile de protecție.

 

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu