Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 856 de persoane (dintre care 802 adulți și 54 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 570 de persoane, iar 64 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 6 de persoane, acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 18 – 29 de ani 1 persoană
  • 30 – 39 de ani 1 persoană
  • 50 – 59 de ani 2 persoane
  • 60 – 69 de ani 1 persoană
  • 70 – 79 de ani 1 persoană

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 350 de persoane aflate în carantină la domiciliu, un număr de 12 de persoane în izolare instituționalizată și un număr de 13 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103. În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 61 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 36 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 96 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 25 iulie a.c., 213 polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.  Au fost executate acțiuni punctuale independente de către polițiștii din cadrul  I.P.J. Sibiu, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală pe terase și de către polițiștii locali, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală în mijloacele de transport. Cu această ocazie, au fost verificate 211 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, 42 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 8 mijloace de transport în comun. În cadrul acțiunilor au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurile de protecție individuală.

În urma verificărilor independente și comune efectuate de DSVSA, au fost verificate 4 societăți fără a fi constatate nereguli.

Vă amintim de TELVERDE – 0 800 800 165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus este în creștere la nivel național, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea măștilor de protecție trebuie să devină prioritară și pentru dumneavoastră!

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro