Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 850 de persoane (dintre care 796 adulți și 54 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 568 de persoane, iar 63 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 18 de persoane, acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 1 persoană
  • 18 – 29 de ani 1 persoană
  • 30 – 39 de ani 2 persoane
  • 40 – 49 de ani 8 persoane
  • 50 – 59 de ani 3 persoane
  • 60 – 69 de ani 3 persoane

 

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 290 de persoane aflate în carantină la domiciliu, un număr de 15 de persoane în izolare instituționalizată și un număr de 10 persoane în izolare la domiciliu.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103. În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 65 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 44 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 111 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

În cursul zilei de 24 iulie a.c., 182 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.  Au fost executate acțiuni punctuale independente de către polițiștii din cadrul  I.P.J. Sibiu, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală pe terase și de către polițiștii locali, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală în mijloacele de transport. Cu această ocazie, au fost legitimate 180 de persoane și verificate 241 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 37 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 3 mijloace de transport în comun. În cadrul acțiunilor au fost identificat 4 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 500 de lei.

 

În urma verificărilor independente efectuate de DSVSA, au fost verificate 6 societăți fără a fi constatate nereguli. De asemenea, DSVSA a efectuat verificări la 7 societăți împreună cu I.P.J Sibiu, în cadrul acțiunii comune de verificare, în urma cărora au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 30.000 de lei, sancțiuni date pentru funcționarea unității neînregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor precum și igiena deficitară, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

 

Vă amintim de TELVERDE – 0 800 800 165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

 

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus este în creștere la nivel național, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea măștilor de protecție trebuie să devină prioritară și pentru dumneavoastră!

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro