Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 770 de persoane (dintre care 718 adulți și 52 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 548 de persoane, iar 59 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.  În ultimile 24 de ore, în județul Sibiu au fost confirmate pozitiv 7 persoane pe următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 2 persoană
  • 19 – 29 de ani 2 persoană
  • 30 – 39 de ani 1 persoană
  • 40 – 49 de ani 1 persoană
  • 50 – 59 de ani 1 persoană

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103. În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 89 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 34 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 96 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, precum și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și în mijloace de transport în comun.

În cursul zilei de 19 iulie a.c., 206 polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a 20 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse. O persoană a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar reprezentanții unei societăți comerciale au fost sancționați cu amendă în valoare de 1.500 de lei pentru fapte de natură economică(desfășurarea de activități comerciale fără eliberarea de bon fiscal).

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 10 societăți, au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 1200 lei pentru ambalare și etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare.

În cursul acțiunilor punctuale desfășurate de către CJPC, în cadrul a 8 societăți, au fost aplicate un număr total de 7 sancțiuni contravenționale (avertismente).

În ceea ce privește controalele efectuate de către reprezentanții ISU Sibiu privind respectarea prevederilor legale în contextul COVID-19, precizăm că, în perioada 18. – 19.07.2020 s-au efectuat patru controale în urma cărora s-au aplicat patru sancțiuni (avertismente).

 

Reamintim că scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV 2.

 

De asemenea în cazul în care cetățenii sesizează nereguli pot sesiza autoritățile apelând TELVERDE: 0800 800 165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro