Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 745 de persoane (dintre care 696 adulți și 49 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 544 de persoane, iar 57 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.  În ultimile 24 de ore, în județul Sibiu au fost confirmate pozitiv 10 persoane pe următoarele categorii de vârstă:

  • 30 – 39 de ani 1 persoană
  • 40 – 49 de ani 5 persoane
  • 50 – 59 de ani 4 persoane

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103. În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 89 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 42 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 98 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și în mijloace de transport în comun.

În cursul zilei de 17 iulie a.c., efectivele de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenate în acțiuni de verificare a 18 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse, fără a fi constatate nereguli. Efectivele de poliție locală au verificat 4 mijloace de transport în comun.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 20 societăți, au aplicate trei sancțiuni contravenționale: două avertisment și o amendă în valoare de 10.000 lei pentru deținerea de spații neigienizate conform HG984/2005 art. 4 lit. a Pct 5. De asemenea în acțiunea comună cu Biroul Poliție Autostrăzi, reprezentanții DSVSA au verificat 12 mașini fără a fi constatate nereguli. 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro