Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 735 de persoane (dintre care 687 adulți și 48 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 538 de persoane, iar 57 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.  În ultimile 24 de ore, în județul Sibiu au fost confirmate pozitiv 5 persoane pe următoarele categorii de vârstă:

  • 40 – 49 de ani 1 persoană
  • 50 – 59 de ani 1 persoană
  • 60 – 69 de ani 2 persoane
  • 70 – 79 de ani 1 persoană

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103. În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 91 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

 

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 37 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 111 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

 

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și în mijloace de transport în comun.

 

În cursul zilei de 16 iulie a.c., efectivele de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenate în acțiuni de verificare a 4 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse, reprezentanții unei societăți fiind sancționați contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscurilor.

 

Efectivele de poliție locală au verificat 4 mijloace de transport în comun și au sancționat contravențional 2 persoane cu amendă în valoare totală de 1.000 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară.

 

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 16 societăți, au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei pentru ambalare si etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare.

 

Personalul SPF Aeroport Sibiu în cooperare cu polițiști din cadrul Biroului Poliției Transporturi – Postul de Politie Transporturi Aeriene au  efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic ( H.G. 476/2020 ). Au fost efectuate verificări la o societate comercială din incinta aeroportului, fără a fi descoperite nereguli.

 

Reamintim că scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV 2.

 

De asemenea în cazul în care cetățenii sesizează nereguli pot sesiza autoritățile apelând TELVERDE: 0800800165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro