Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 707 de persoane (dintre care 660 adulți și 47 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 533 de persoane, iar 56 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103. În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 138 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 43 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 110 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 13 iulie a.c., 185 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a 12 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse, nefiind identificate nereguli.

Efectivele de poliție locală au verificat un mijloc de transport în comun și au sancționat contravențional 1 persoană cu amendă în valoare de 500 de lei pentru lipsa purtării măștii de protecție sanitară.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 7 societăți, a fost aplicată 1 sancțiune contravenționale (avertismente).

Reamintim că scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV 2.

De asemenea în cazul în care cetățenii sesizează nereguli pot sesiza autoritățile apelând TELVERDE: 0800800165.

 

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro