Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 673 de persoane (dintre care 628 adulți și 45 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 502 de persoane, iar 53 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermendiul celor linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103. În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 164 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale privind ieșirea cetăţenilor din carantinare.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 39 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 108 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Activitățile ample, în sistem integrat, au continuat în cursul zilei de 5 iulie, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Polițiști, jandarmi, cadre I.S.U. Sibiu, polițiști locali, precum și reprezentanți ai A.N.P.C., Ministerului Muncii și Ministerului Sănătății, au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în  piețe, pe terase și în trafic.

 

Reprezentanții Inspectoratului  pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în data de 05.07.2020 au efectuat opt controale în urma cărora s-au aplicat 9 sancțiuni (avertismente).

Au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 153 de persoane, 88 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 8 mijloace de transport în comun.

Polițiștii sibieni au depistat 8 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.000 de lei.

O societate comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese.

De asemenea, ca urmare a acțiunilor desfășurate, pe linie rutieră au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale,pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, pe linie economică a fost aplicată 1  sancțiune contravenționale, iar pentru alte fapte incriminate de legile în vigoare au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale.

În cursul acțiunilor punctuale desfășurate de către polițiștii locali, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În urma verificărilor efectuate de ANPC, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, dintre care 9 avertismente și 7 amenzi în valoare totală de 40.000 de lei.

În total, în cursul zilei de 5 iulie au fost aplicate 144 sancțiuni contravenționale în valoare de 90.000 de lei.

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro