Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 673 de persoane (dintre care 628 adulți și 45 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 498 de persoane, iar 53 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermendiul celor linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103. În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 187 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale privind ieșirea cetăţenilor din carantinare.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 34 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 98 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Activitățile ample, în sistem integrat, au continuat în cursul zilei de 4 iulie, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Polițiști, jandarmi, cadre I.S.U. Sibiu, polițiști locali, precum și reprezentanți ai A.N.P.C., Ministerului Muncii și Ministerului Sănătății, au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în  piețe, pe terase și în trafic.

Cu această ocazie, au fost verificate 197 de societăți comerciale / persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

 

Reprezentanții Inspectoratului  pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au verificat respectarea prevederilor legale în unități de alimentație publică din municipiul Sibiu, zona centrală precum și operatori economici din cadrul a două Mall-uri. În urma celor 13 controale încheiate au fost constatate 11 nereguli fiind aplicate un număr de 11 sancțiuni (avertismente).

Polițiștii sibieni au depistat 4 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.000 de lei.

În parcarea unui local de alimentație publică din județ, polițiștii au identificat un tânăr în vârstă de 27 de ani,domiciliat în municipiul Sibiu, care a organizat o întrunire sportivă la care au participat mai mult de 50 de persoane, sibianul fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, conform Legii nr. 55/2020.

De asemenea, ca urmare a acțiunilor desfășurate, pe linie rutieră au fost aplicate 92 de sancțiuni contravenționale,pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, pe linie economică au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, iar pentru alte fapte incriminate de legile în vigoare au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale.

În cursul acțiunilor punctuale desfășurate de către polițiștii locali, a fost aplicată o sancțiune contravențională, un sibian fiind amendat cu 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În total, în cursul zilei de 4 iulie au fost aplicate 124 de sancțiuni contravenționale în valoare de 61.500 de lei.

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro