Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 668 de persoane (dintre care 623 adulți și 45 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 490 de persoane, iar 53 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. De asemenea un număr total de 6 persoane au fost re-infectate dintre cele care au fost vindecate și externat, până în prezent.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermendiul celor linii telefonice 0269-211254 și 0269-216103.

În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 345 de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale privind ieșirea cetăţenilor din carantinare.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 42 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 106 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cadrul acțiunilor curente desfășurate în cursul zilei de 3 iulie, polițiștii sibieni au verificat 449 de persoane și 28 de SC/PFA cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Efectivele Poliției Locale au verificat 202 persoane.

Au fost identificate 7 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 1 persoană care nu a respectat măsura izolării / carantării cu această ocazie fiind aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 de lei.

Menționăm faptul că Ordinul ministrului sănătății nr. 414/11.03.2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infecția cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei, în baza căruia s-au instituit măsurile de carantină / izolare, se suspendă de drept, ÎNCEPÂND CU DATA DE 02.07.2020 până la modificarea cadrului legislativ. Informăm însă toate persoanele beneficiare ale suspendării temporare a măsurii de izolare la domiciliu/carantină că, în situația în care, în decursul celor 14 zile de la revenirea în țară sau de la ultimul contact cu un caz confirmat, acestea devin pozitive pentru virusul SARS-CoV-2 riscă să intre sub incidența legii conform art. 352 din Noul Cod Penal (Infracțiuni contra sănătății publice – Zădărnicirea combaterii bolilor) și să sufere consecințele săvârșirii acestei fapte.

Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care puteți primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 și 23:00.

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro