Buletin de presă

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 660 de persoane (dintre care 615 adulți și 45 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 489 de persoane, iar 52 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. De asemenea un număr total de 4 persoane au fost re-infectate dintre cele care au fost vindecate și externat, până în prezent.

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 642 persoane izolate și 14 persoane în carantină.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 103 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționă că, activitatea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției se desfășoară operativ non-stop la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale, în vederea gestionării tuturor situațiilor apărute în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 32 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 103 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de 1 iulie, polițiștii sibieni au verificat 551 persoane și o SC/PFA cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. În cadrul activităților a fost depistată o persoană care nu a respectat măsura privind izolarea/carantina, fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

 Efectivele Poliției Locale au verificat 204 persoane și au aplicat 9 sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare totală de 3.500 de lei pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri a măștii de protecție, în mijlocul de transport în comun, pe toată durata călătoriei.

 

Instituția Prefectului Județul Sibiu

presa@prefecturasibiu.ro