Prefectul și subprefectul județului Sibiu au fost, astăzi, la Orlat, pentru a verifica lucrările recent finalizate de refacere a stației de captare și tratare a apei potabile și a construcțiilor aferente, afectate de inundațiile din luna iulie.

Comuna Orlat a beneficiat de o consistentă alocare de fonduri din partea Guvernului României în urma inundațiilor din perioada 7-11 iulie: 1.473.000 de lei.

Prefectul Adela Muntean s-a declarat mulțumită de calitatea lucrărilor și a felicitat autoritățile locale și constructorii pentru seriozitate și timpul scurt în care au finalizat proiectul. „Vă mulțumesc pentru eforturile dumneavoastră de a consolida și a securiza acest obiectiv extrem de important pentru comunitate. Sprijinul financiar acordat de Guvernul României a fost esențial și mă bucur că am putut contribui la obținerea lui.  Vă asigur că prioritatea noastră este exclusiv interesul cetățenilor”, a subliniat prefectul Adela Muntean.

Guvernul României a aprobat, conform HG nr. 648/25.07.2018, din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, peste 2.840.000 de lei solicitate de către prefectul județului Sibiu, Adela Muntean, și aprobate în ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din 16.07.2018, pentru 13 unități administrativ-teritoriale din județul Sibiu afectate de calamitățile naturale.

Biroul de presă